.

 

VÅRA FÖRSTA FÅR

Här bor också några Gotlandsfår,  4 tjejer, Elin, Asta, Berit och Märy. De flyttade hit sommaren 2014, 2015 köpte vi vår första bagge, Baggis. Han har gått tillsammans med tjejerna hösten 2015, så våra första lamm är planerade April-Maj 2016.

 

 

 

.

.

 

VÅRA FÖRSTA LAMM 2016

2016 skaffade vi våra första lamm, det blev 3 stycken födda i mitten av April. Elin fick ett stort bagglamm, med vitt på huvudet han heter Elias och hans lillasyster Elina. Märy fick ett tacklamm, Märta, med den allra tätaste, smålockiga päls jag sett (ganska ljus också). BIlderna är tagna när de är 3-4 veckor gamla innan de släpptes ut på bete.

I augusti blev vi överraskade med ett nytt lamm, en liten sladdis, Bella, här nedan kan ni se hennes första race i "på tomten hagen".

Lammisarna inne i boxen med sina mammor 2016

Här nedan testar vårt lilla sladdislamm Bella sin fart ca 10 dagar gammal, det är KUL att springa!!!

FÅRENS SOMMARHAGE

Fårens sommarhage är ett naturbete (ca 1,5 HA) mycket varierat, backigt och plant, varierande öppna gläntor och skogsdelar. Då betet varit obetat i några år kommer det säkert att bli finare för varje år. BIlderna här är tagna när vi gick igenom hagen innan släppet 2016, en grå och blåsig dag.

Första vintern tjejerna bodde här gick de ute i hage på dagen och var inne på nätterna. De hade alltid lika bråttom ut på mornarna. (Spola fram filmen till 3/4 så krävs inte lika stort tålamod :-))

Tjejerna äter aspsly

Tjejernas vinterrusning