Uthyrning av stallplatser/lösdriftplats

Vi har för tillfället två egna hästar och hyr ut resterande platser. Vi har plats för 3 installade hästar och ca 4 i lösdrift

För att underlätta har vi slagit ut hyran jämt på året så att det är samma hyra året runt. Men hyran baserar sig på sommar och vinterhyra. Står man en kortare tid justeras hyran efter sommar och vinterkostnader. Under September till och med Maj står innehästarna på stall nattetid och går i hage dagtid. Lösdriftshästarna är natuligtvis ute dygnet runt. De har tillgång till en 50 m2 stor ligghall som är halmad. Under Juni, Juli och Augusti är det sommarbete för alla hästarna, då går de ute dygnet runt i sommarhagarna.

Under vintermånaderna ingår in och utsläpp för innehästarna alla dagar i veckan, de släpps ut ca kl 8 på morgonen och tas in omkring kl 19-20 på kvällen. Samtliga fodringar sköts av oss  4 ggr/dygn under vintermånaderna; morgon ca kl 7, kl 14, kl 20 (inne för innehästarna) samt kl 22 vid nattning. Grovfoder, hö eller hösilage, samt strö (4 balar spån eller torv per månad för innehästarna och halmning av ligghallen för de som går på lösdrift) ingår. Det du behöver göra själv om du hyr plats hos oss, utöver att sköta och rida din häst, är att mocka och fylla vatten samt foderpåsar.

Möjlighet finns att köpa till ytterligare tjänster, till exempel mockning, iordninggörning av foder, visitering, täckesbyten mm.