Stallet

Stallet är inrymt i en stor ekonomibyggnad som också innehåller lider och loge. Den murade delen av ekonomibyggnaden är stallet.


För tillfället har vi 5 boxar, storleken på de är ca 3*3,5 m. Vi planerar att inom en ganska snar framtid öka ut antalet boxar till 8 om det finns efterfrågan på platser.

Vi har köpt våra boxar från Myrby, vi har två typer av boxar: Optimalboxen som är helt stängd i fronten men där man kan öppna ett gallerfönster så att hästarna kan titta ut och Smålandsboxen som är mer öppen mot stallgången. I våra fronter har vi satt in ventilationsgaller för att öka ventilationen av bädden. Mellanväggarna har galleröverdel så att hästarna kan ha kontakt men det är helt slutet i framkant för att ge dom matro.

Stallet är ljust och luftigt, stallgången är 5 m bred och alla boxar har öppningsbara fönster.

Stallet har direktutgång till dyngkajen för att underlätta vid mockning. Det finns tillgång till kallvatten i stallet och till kallt och varmt i diskrummet.

I stallet finns också en uppvärmd sadelkammare, där man även kan sitta ner och ta sig en fikastund om man vill. Varje häst har tillgång till sadelhängare/tränshängare och låda för diverse småsaker.

Ombyggnationen av stallet

Direkt vi flyttade in på gården påbörjades ombyggnationen av stallet så att vi skulle kunna ta hem hästarna.

Stallet hade tidigare använts för får och det fanns även foderbord mm kvar från tiden då byggnaden använts för kor. I bildspelet till höger finns lite bilder från byggarbetet. Över 20 ton betong kördes ut från stallet innan allt var färdigrivet.

Nu är drygt halva stallet iordninggjort och då kan vi få plats med 7 normalstora boxar (3m*3,5m) och en större (4*3,5m) även om vi i dagsläget endast har 5 färdigbyggda. I den resterande delen av stallet finns sadelkammare, diskrum och förvaringsplats.